KILPAILUKUTSU

ILMOITTAUTUMINEN

SÄÄNNÖT

OHJEITA

TULOKSET

GALLERIA

SPONSORITOHJEITA

2018 kilpailuohjeet

 

Aikataulu
Kilpailijoiden ilmoittautuminen aukeaa Sarriojärvellä perjantaina 20.4 kello 12.00 ja päättyy kello 16.00. Kilpailu alkaa perjantaina 20.4.2018 kello 16.00, ja päättyy 22.4.2018 noin kello 12.00. Kilpailupaikalla ei ole kohdistusmahdollisuutta.

 

Kilpailun rasteihin liittyvät suositukset

Ampumaetäisyydet vaihtelevat lähikontaktista aina 1300 metriin asti. Painopiste tulee olemaan 150–600 m matkoilla. Osumaa ensimmäisellä laukauksella tullaan painottamaan pisteytyksessä, osassa tehtävistä laukausmäärä voi kuitenkin olla rajoittamaton.


Ampuma-asennon valinnassa voi olla rajoitteita, talvinen maasto ja erilaiset rastitilanteet kuitenkin käytännössä pakottavat käyttämään vaihtelevia ampuma- ja tähystysasentoja. Joillain rasteilla asentoa voi käytännössä joutua vaihtamaan kesken suorituksen. On suositeltavaa ottaa edellinen huomioon sekä tukiratkaisuissa että etukäteisharjoittelussa.


Taisteluteknisillä rasteilla partion käyttämän taistelutekniikan soveltuvuus tilanteeseen voi vaikuttaa pisteisiin. Sekä taisteluteknisillä että ampumateknisillä rasteilla voidaan rajoittaa kilpailija- tai partiokohtaista enimmäislaukausmäärää.


Enimmäislaukausmäärä voi olla yli 100 patruunaa per kilpailija. Osissa kilpailurasteissa pistoolin käyttö on mahdollista.


Kilpailussa menestyminen edellyttää hyvää suoriutumista kaikissa Jääkärikomppanian tarkka-ampujan sekä -partion suorituskyvyn osa-alueissa. Tämä sisältää myös kykyä toimia mahdollisessa tiedustelu- sekä tulenjohtotehtävässä. Toimiminen jääkärikomppanian päällikön käskemissä tehtävissä usein osana jääkärijoukkuetta saattaa rajata tarkka-ampujapartion toiminnanvapautta niin maastollisesti kuin ajallisestikin.

 

Matkustamiseen liittyvät suositukset
Järjestäjä suosittelee matkustamaan kilpailupaikalle julkisia liikennöintivälineitä käyttäen. Järjestäjä suorittaa koottuja kuljetuksia Rovaniemen linja-autoasemalta, juna-asemalta ja lentoasemalta kilpailupaikalle. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava myös kyytitarpeet ko. noutopisteitä hyväksikäyttäen.

 

 

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.